Dažniausios vaikų sveikatos problemos: nurodo medikas

Vaikams reikia ne tik meilės, tačiau ir tinkamo pasirūpinimo jų sveikata. Tiesa, kai vaikai tikrai yra labai mylimi – gauna tiek dėmesio, kad būtų sveiki ir fiziškai, ir psichologiškai. Svarbiausia yra kuo daugiau žinoti. Blogiausia, kai tėveliai nori pasirūpinti vaikučiais, tačiau nerenka informacijos, kuris gali padėti užkirsti kelią įvairioms sveikatos problemoms.

Apie tai, kokiomis ligomis dažniausiai serga vaikai ir į ką reikia labiausiai atkreipti dėmesį, atsako pediatras Tomas.

Odos ligos

Vaikams labai dažnai tenka kovoti su odos ligomis. Deja, jos pasitaiko labai dažnai. Tiek dėl mitybos, tiek dėl gyvenimo būdo, įvairių alergijų, kurios dažniausiai vaikučiams pasireiškia kur kas dažniau. Blogiausia, kai tėveliai matydami odos problemas, bando jas sutvarkyti patys. Renkasi naminius metodus, kurie ne tik kad neišsprendžia problemos, tačiau gali paraleliai sukelti jų dar daugiau.

Vaikų dermatologas Tomas teigia, kad pamačius bėrimus – pirmiausias taikinys yra medikas. „Nors mes turime labai didelę patirtį, vis tiek nesprendžiama apie ligą tik iš vizualinio vertinimo. Atliekami tyrimai, kurie gali padėti tiksliai nusakyti – koks tai bėrimas. Taigi, tik labai atsakingas problemos vertinimas gali padėti rasti tinkamą gydymo būdą. Net nekalbame apie tėvelius, kurie gydo vaikus naminiais tepaliukais. Tai yra nesąmonė.

Geriausia yra kreiptis į privačias klinikas. Jose sulaukiama pagalbos greičiausiai.

Kvėpavimo takų problemos

Vaikai taip pat gana dažnai susiduria su kvėpavimo takų problemomis. Taip nutinka dėl gana aktyvaus gyvenimo tempo ir ne visada didelio noro tinkamai rengtis. Vaikai kvėpuoja vėsiu oru, kartais neįvertina tai, kai reikia sumažinti drabužių sluoksnį, kai jau yra labai karšta.

„Jeigu girdite, kad vaikas sunkiai kvėpuoja – reikia kreiptis į medikus. Tai gali reikšti tikrai gana didelę problemą. Nekelkite mažyliui rizikos“,- pataria specialistas.

Psichinė vaikų sveikata

Galiausiai, reikia daugiau dėmesio skirti ir vaiko psichinei sveikatai. Liūdna, tačiau tai yra pamirštama. Tačiau vaikai turi ne ką mažiau psichologinių problemų, tad reikia su jomis bandyti kovoti dar tuomet, kol jos yra labai ankstyvoje stadijoje. Tuomet sprendimai bus greiti ir poveikis – džiuginantis.

Dėmesys vaikui turi būti visokeriopas. Svarbiausia yra parodyti, kad jis Jums yra svarbus, jis yra mylimas. Vaikams tai yra labai reikalinga. Tik tokiu atveju jie augs tiek fiziškai, tiek psichologiškai sveiki bei laimingi.

Daugiau profesionalios informacijos apie dermatologiją rasite iderma.lt

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.