Tobulo pašaro naminiams gyvūnams pasirinkimas

Norint užtikrinti mūsų kailinių žvėrelių sveikatą ir gerovę, labai svarbu pasirinkti tinkamą ėdalą gyvūnams augintiniams. Rinkoje yra daugybė variantų, todėl gali atrodyti, kad rasti tobulą maistą savo augintiniui yra neįveikiama užduotis. Štai keletas pagrindinių veiksnių, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, jei jus domina pašarai augintiniams iš dimedium.lt.

1. Atsižvelkite į savo augintinio amžių ir gyvenimo etapą: Gyvūnų augintinių mitybos poreikiai skiriasi priklausomai nuo jų amžiaus ir gyvenimo etapo. Pavyzdžiui, šuniukams ir kačiukams reikia mitybos, palaikančios augimą ir vystymąsi, o vyresniems augintiniams gali būti naudingas maistas, pritaikytas sąnarių sveikatai palaikyti ir sveikam svoriui palaikyti. Rinkitės specialiai jūsų augintinio amžiui ir gyvenimo tarpsniui pritaikytą maistą.

2. Įvertinkite savo augintinio sveikatos poreikius: Augintiniams, turintiems specifinių sveikatos sutrikimų ar mitybos apribojimų, gali prireikti specialios dietos. Pavyzdžiui, alergiškiems ar jautriems maistui augintiniams gali būti naudingi hipoalergiški arba riboto sudėties racionai, o augintiniams, turintiems dantų problemų, gali būti naudingi specifiniai dantims skirti racionai. Pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju, kad nustatytumėte, ar jūsų augintinis turi kokių nors specialių sveikatos poreikių, kuriuos reikėtų spręsti taikant dietą.

3. Ieškokite aukštos kokybės ingredientų: Patikrinkite ingredientų sąrašą ant gyvūnų augintinių ėdalo pakuotės, kad įsitikintumėte, jog jame yra aukštos kokybės natūralių ingredientų. Ieškokite, kad pirmieji ingredientai būtų neskaldyta mėsa, pavyzdžiui, vištiena, jautiena arba žuvis. Venkite maisto su daug užpildų, dirbtinių priedų ir šalutinių produktų, nes jie gali būti mažai maistinės vertės ir augintiniams gali būti sunkiai virškinami.

4. Pasirinkite tinkamą maisto tipą: Gyvūnų augintinių ėdalas būna įvairių formų, įskaitant sausus granules, drėgnus konservus, pusiau drėgnus maišelius ir žalią maistą. Rinkdamiesi tinkamą maisto tipą, atsižvelkite į tokius veiksnius kaip augintinio pageidavimai, mitybos poreikiai ir patogumas. Kai kurie augintiniai gali gerai jaustis valgydami sausą ir drėgną maistą, o kiti gali puikiai jaustis maitinami žaliu maistu.

5. Patikrinkite, ar yra AAFCO sertifikatas: Ieškokite gyvūnų augintinių ėdalo, kuris yra sertifikuotas Amerikos pašarų kontrolės pareigūnų asociacijos (AAFCO). AAFCO sertifikuoti ėdalai atitinka konkrečias mitybos rekomendacijas ir yra išbandyti, siekiant užtikrinti, kad jie būtų visavertis ir subalansuotas maistas augintiniams.

6. Stebėkite savo augintinio reakciją: Pasirinkę ėdalą, stebėkite, kaip į jį reaguoja jūsų augintinis. Stebėkite, ar nėra maisto netoleravimo ar jautrumo požymių, pavyzdžiui, niežėjimo, virškinimo sutrikimų ar kailio kokybės pokyčių. Jei jūsų augintiniui pasireiškia nepageidaujamos reakcijos, pasitarkite su veterinarijos gydytoju, ar kitas maistas būtų tinkamesnis.

Plačiau: https://www.dimedium.lt

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.