Kam ir kada reikalingi probiotikai?

Norime ir visada labai stengiamės gyventi kuo sveikiau, nes norime ilgai gyventi, dar daug nuveikti, pamatyti, pajausti bei pasiekti. Ilgas gyvenimas – daugelio mūsų siekiamybė. Dėl to turime rūpintis savo sveikata. Reikia nepamiršti sveikai gyventi, t.y. ne tik valgyti kokybišką, geriausia namuose ruoštą sezoninį įvairiapusišką maistą, bet ir aktyviai leisti laiką. Jei tik turime laisvą minutėlę – nepatingėkime išeiti pasivaikščioti, pabėgioti ar minti dviratį. Kartais, jei labai trūksta laiko, užtenka nors padaryti keletą tempimo pratimų bei leisti kūnui nors šiek tiek atsipalaiduoti.

Per biologijos pamokas išmokome, kad mūsų kūne yra tiek gerųjų, tiek ir blogųjų bakterijų. Probiotikais yra vadinamos organizme esančios gerosios bakterijos. Jų žmogaus kūne yra daugybė! 100 trilijonų gerųjų mikroorganizmų mūsų organizme – šis skaičius tikrai įspūdingas, o jų svoris yra net šiek tiek didesnis nei galvoje esančių smegenų. Jeigu jos jau gyvena mūsų kūne, vadinasi, šios bakterijos atlieka tam tikrą funkciją ir yra reikalingos. Be jų tikrai mūsų organizmas nefunkcionuos kokybiškai. Probiotikai padeda stiprinti imunitetą, atkurti bei palaikyti žarnyno mikroflorą, išvengti peršalimo, atopinio dermatito, taip pat gerina vitaminų įsisavinimą. Džiugu, kad žmonės tai vis labiau vertina ir pastebi. Organizmą reikia stiprinti. Su probiotikų tyrimais dirba daugybė mokslininkų ir nori bei stengiasi jų gerąsias savybes pritaikyti kuo efektyviau. Tikimasi, kad labai greitai probiotikai mums padės kovoti su nutukimu, psichikos bei alerginiais susirgimais, diabetu ir pan.

Dažniausiai lietuviai su aprašomomis gerosiomis bakterijomis yra susidūrę po antibiotikų vartojimo. Daugelis jau įpratę, kad po suvartoto ar net kartu geriant antibiotikus, organizmui reikia gerųjų bakterijų papildymo, tad pirkinių krepšelyje atsiduria ir probiotikai. Šie preparatai yra veiksmingi ir puikiai padeda sumažinti antibiotikų sukeliamą šalutinį poveikį. Vartojant gerąsias bakterijas po antibiotikų kurso galima sumažinti arba išgydyti sukeltą viduriavimą, pilvo pūtimą bei galimas alergines reakcijas. Tad probiotikai yra mums naudingi esant sutrikusiai žarnyno veiklai. Tikrai nemažai daliai skaitytojų bus pažįstamos itin nemalonios pilvo skausmų bei virškinimo sutrikimo bėdos. Gerai, kad šiandien jau yra tam sukurtas ginklas – kokybiški probiotikai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.